/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F75025d0ef74afddecdd3a2702da99b5d.jpg)
Який хліб можна їсти під час схуднення: міфи і правда
Сучасна хлібопекарська промисловість випускає безліч виробів, орієнтованих на дієтичне харчування.
Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житній. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить утричі більше клітковини.
Тим, хто худне відмовлятися від хліба не варто, бо він містить цінні рослинні білки і вуглеводи, вітаміни групи В, калій, магній, цинк, фосфор, кальцій, селен.
Під час схуднення краще вживати житній хліб з грубої муки або із додаванням цільнозернового борошна чи виключно з нього. Тому що оболонка на зерні уповільнює всмоктування вуглеводів і таким чином не призводить до гіперстимуляції підшлункової залози та підвищення рівня інсуліну. А ось відмовитися варто від білого борошна вищого ґатунку.
Так, з розрахунку на 100 г продукту, в різних видах хліба міститься наступна кількість калорій:
- Білий хліб з борошна вищого сорту – 300 ккал
- Житній хліб – 180-190 ккал
- Цільнозерновий хліб – 160-180 ккал
Якщо у хлібі є додаткові добавки у вигляді горіхів або насіння, обов'язково дивіться, яка у нього калорійність і кількість жирів. Їх може надати набагато більше, ніж у звичайній буханці - а це треба враховувати при розрахунку КБЖУ на день.
А ще запам’ятайте, що сухарі і тости корисніші за свіжий хліб. І не лише для тих, хто худне.
Основну порцію хліба рекомендується з’їдати у першій половині дня. Тоді калорії будуть використані з користю. А ще – не заїдайте хлібом все. Адже непомітно до своєї добової калорійності можна додати 300-500 калорій.
Раніше ми писали, що у світі набирає популярність дієта SIRT, що дозволяє швидко скинути вагу. Більше про це читайте у новині.

