Виробництво м'яса в Україні перевищило 2,5 млн тонн
Виробництво м'яса в Україні перевищило 2,5 млн тонн

Виробництво м'яса в Україні перевищило 2,5 млн тонн

Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин (ВРХ, свиней, овець, птахів) у січні жовтні 2024 року склали 2 млн 542,7 тис. т, що на 4% більше порівняно до минулорічного періоду.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока з посиланням на дані Мінагрополітики.

Зазначається, що близько 63% м’яса в Україні за проаналізований період було вироблено в господарствах усіх категорій у таких областях:

  • Вінницька 549,6 тис. т;
  • Черкаська 384,8 тис. т;
  • Дніпропетровська 306,1 тис. т;
  • Київська 176,4 тис. т;
  • Львівська 172,7 тис. т.

Так, у січні жовтні 2024 року найбільший приріст виробництва м’яса спостерігався на сільськогосподарських підприємствах у Закарпатській (+33%), Волинській (+25%), Рівненській (+18%) та Житомирській (+17%) областях.

Водночас в асоціації зауважили, що у жовтні 2024 року обсяги забою ВРХ склали 51,3 тис. т (-5% до вересня, але +5% до жовтня 2023 року). На підприємствах було вироблено 27% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення — 73%.

У січні жовтні 2024 року обсяги забою ВРХ у господарствах усіх категорій склали 311,5 тис. т, що майже відповідає показникам минулорічного періоду (+0,2%). 

Обсяги забою ВРХ на підприємствах склали 13,9 тис. т (+18% до вересня, +14% до жовтня). У січні жовтні обсяги зменшились на 3% до аналогічного періоду і склали 110,7 тис. т.

У господарствах населення в жовтні забили 37,3 тис. т ВРХ (-14% до вересня, +1% до жовтня). У січні жовтні обсяги в присадибному секторі склали 200,7 тис. т яловичини, що на 2% більше порівняно до минулорічного періоду.

Джерело матеріала
loader