Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", українська фудблогерка Тетяна Юшина показала найпростіший рецепт маринованої капусти з буряком.
"Готуйте одразу! Швидко, просто і дуже смачно! Вона виходить дуже хрустка і солоденька! Спробуйте!", – радить кулінар.
На одну капустину масою приблизно 1,5-2 кг беремо один буряк середнього розміру. За бажанням також можна додати часник і гострий перець.
Для маринаду нам знадобляться такі інгредієнти:
- вода - 1 склянка
- оцет 9% - 1 склянка
- цукор - 1 склянка
- олія - 0,5-1 склянка
- сіль - 2 ст.л.
- чорний перець - 6-8 горошин
Капусту нарізаємо доволі крупними кубиками, як на відео. Буряк нарізаємо тонкими слайсами та розрізаємо їх на чотири частини.
Для маринаду в каструлі змішуємо воду, оцет, олію, цукор, сіль, перець чорний горошком і доводимо до кипіння.
В миску шарами викладаємо нарізану капусту та шматочки буряка, можна додати кілька нарізаних зубців часнику та трохи гострого перцю. Заливаємо все киплячим маринадом.
Зверху на капусту кладемо тарілку дном догори та ставимо гніт. Може здаватися, що маринаду замало, але потім капуста пустить сік і буде ідеально.
На добу лишаємо капусту маринуватися за кімнатної температури. Після цього маринована капуста готова – перекладаємо її в банку та зберігаємо в холодильнику.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.