Стиглий, соковитий та без хімікатів: як правильно вибрати лимон
Стиглий, соковитий та без хімікатів: як правильно вибрати лимон

Стиглий, соковитий та без хімікатів: як правильно вибрати лимон

Цитрусові не тільки смачні, а й забезпечують наш організм великою кількістю вітамінів. Особливо це стосується лимона, корисні та смакові властивості якого ні для кого не стануть секретом. Як правильно вибирати фрукт розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

На що звертати увагу при купівлі лимона

Найперше зверніть увагу на вигляд лимонів. Шкірка має бути без коричневих плям, темних слідів чи чорних крапок — ці дефекти можуть свідчити про неправильне зберігання або транспортування в умовах заморозків.

Зрілість лимона визначається за блиском шкірки: у недозрілих цитрусів вона матова, а у стиглих блищить. Колір плоду може варіюватися від світло-зеленого до насичено-жовтого чи навіть помаранчевого, допускаються зеленуваті відтінки.

Особливий фрукт / Фото Pixabay

Стиглий лимон при легкому стисканні пружний, але зберігає форму. Якщо після натискання шкірка залишається вм’ятою, це може означати, що плід перезрілий. Плоди з товстою шкіркою мають грубішу поверхню і краще зберігають свої властивості, тоді як лимони з тонкою шкіркою містять більше вітамінів.

Запах лимона повинен бути насиченим, характерним для цитрусових, без сторонніх запахів. Якщо аромат слабкий, це може свідчити про вирощування з використанням хімікатів. Щоб перевірити, чи оброблявся лимон, притисніть до нього серветку: якщо залишився запах ефірних олій, значить, хімікати не застосовувалися.

Тверді лимони можуть бути недозрілими, але вони дозріють за кімнатної температури. Це зручно, якщо ви плануєте зберігати фрукт, а не використовувати його одразу.

Закуска, яка дивує навіть гурманів: як зробити популярний оселедець в лаваші.

Джерело матеріала
loader