Рецептом пікантної, неймовірно смачної та ароматної мʼясної солянки, яка допоможе зігрітися в холодні зимові дні, поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
На 5-літрову каструлю солянки нам знадобляться такі інгредієнти:
- м’ясо (шеф-кухар бере телячі ребра, але можна брати іншу частину телятини, чи навіть курку) - 1-1,2 кг
- копченості та ковбаси - 600 г
- солоний огірок - 200 г
- оливки чи маслини без кісточки - 100 г
- каперси - 50 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- перець чілі - 10 гр
- часник - 5-7 зубчиків
- томати у власному соку - 1 банка (400 г) або томатна паста
- спеції (перець, лавровий лист, копчена паприка)
За бажанням для ситності можете додати 3-4 картоплини.
Спершу відварюємо телятину або інше мʼясо. Телятину варимо мінімум годину, а тим часом підготуємо решту інгредієнтів.
"Я варю суп на другій воді. Тобто перший раз заливаю м’ясо холодною водою, даю закипіти, виливаю, промиваю, заливаю водою і вже варю бульйон", – розповіла шеф-кухар.
Цибулю, солоний огірок, всі ковбаси та копченості ріжемо кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці. Цибулю з морквою починаємо обсмажувати. Через кілька звилин додаємо ковбаси та копченості та обсмажуємо. Після цього додаємо солоні огірки, смажимо ще дві-три хвилини і в кінці додаємо томати зі спеціями.
"Якщо Ви брали не ребра, то треба дістати м’ясо і теж нарізати його кубиком. І закинути назад в бульйон. Далі до бульйона додаємо нашу засмажку", – пояснила шеф-кухар.
Також додаємо до солянки маслини чи оливки, каперси. Додаємо паприку, перець. Солити солянку не потрібно, замість цього можна додати розсіл з огірків і каперсів.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.