/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fb0cf8bdec74fcf65e155a24acde8288e.jpg)
Скільки потрібно гороху на п'ятилітрову каструлю супа
Гороховий суп повинен бути густим, наваристим і практично непрозорим. Під час приготування використовується сухий горох і часто важко визначити, скільки потрібно взяти продукту, щоб страва вийшла ідеальною.
Перед тим, як визначитися з кількість гороху, потрібно також зрозуміти, який саме суп ви готуєте:
- з додаванням картоплі чи без неї;
- які є індивідуальні вподобання щодо страви (подобається більш рідка чи густа).
Ці нюанси впливатимуть на кінцевий результат. Згідно з класичною рецептурою, гороховий суп вариться без картоплі. Також слід зазначити, що досвідчені кухарі ідеальними вважають такі пропорції: на 1 л води 1 склянка (230 г) сухого гороху.
Важливо знати! В одній гранчастій склянці 250 мл міститься:
- 200 г сухого гороху цілого;
- 230 г сухого гороху колотого;
- 250 г очищеного молодого горошку.
Враховуйте й той факт, що під час варіння горох збільшується в об'ємі в два рази. Тому за таких пропорцій у вас вийде досить густий і наваристий супчик.
Якщо ви полюбляєте додавати до горохового супу ще й картоплю, тоді кількість продукту слід зменшити до 120-150 г на 1 л рідини. Так само зробіть, якщо ви не любите надто густі супи. Пам'ятайте, якщо ви додаєте будь-які інші інгредієнти (м'ясо, морква тощо), це теж потрібно враховувати.
Тож, враховуючи ідеальні пропорції горохового супу на 5-літрову каструлю води нам потрібно взяти приблизно 1 кг і 150 г сухого колотого гороху.
Якщо ж ви використовуєте молодий горошок, який готується всього кілька хвилин, щоб не розварився, і кладеться в страву останнім, то на 1 л рідини його потрібно брати 400 г, тому що він не збільшується в об'ємі.

