Як приготувати заливне з хребтів червоної риби
Не для кого не секрет, зо червона риба є не лише смачною, а й корисною. Вона незамінна у раціоні для попередження атеросклерозу. У цій рибі багато «хорошого» холестерину, який зменшує кількість бляшок холестерину. Лосось, сьомга містить невелику кількість вуглеводів і відмінно підходить для раціону діабетиків. А велика кількість вітаміну А робить лосось корисним для здоров’я очей. І це далеко не вся користь червоної риби.
Але на жаль, сьогоднішні ціни на філе червоної риби кусаються, в той час як ціни на хребти, що продаються, цілком доступні.
Що можна приготувати з хребтів червоної риби? Спробуйте заливне, яке готується дуже просто, а результат вас здивує. Така страва буде доречною і для святкового різдвяного чи новорічного столу.
Інгредієнти:
- Хребет червоної риби - 1 шт.,
- Вода - 1.5 л,
- Желатин - 15 г,
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- Часник - 2 зубчики,
- Лавровий лист - 3 шт,
- Перець чорний горошком - 6 шт,
- Сіль - за смаком.
Як приготувати заливне з хребтів червоної риби
- Хребет червоної риби миємо, розрізаємо на декілька шматків, кладемо в каструлю. Додаємо сіль, лавровий лист, перець чорний горошком і очищену цибулю.
- Заливаємо холодною водою і ставимо на середній вогонь. Як риба почне закипати, зменшуємо вогонь і готуємо на маленькому вогні 20 хвилин. Знімаємо піну, яка утворюється.
- Готову рибу виймаємо на тарілку і охолоджуємо.
- Желатин заливаємо 100 мл холодної води, залишаємо при кімнатній температурі на декілька хвилин щоб набухав.
- Набухший желатин відправляємо до рибного бульйону, перемішуємо, бульйон має бути досить гарячим. Видавлюємо і додаємо часник і перемішуємо. Додатково солимо бульйон за смаком. Проціджуємо бульйон через сито.
- Відділяємо рибу від кісток і І викладаємо по мисках. Заливаємо рибним бульйоном і ставимо в холодильник на декілька годин, щоб застигло.
- Додатково можна прикрасити зеленню, додати яйце, консервовану кукурудзу, горошок.