Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував приготувати відомий та традиційний український пиріг.
Цей пиріг не лише смачний, а й є частиною нематеріальної культурної спадщини України, зауважив кулінар та "Мастер Шеф" Ярославський.
Інгредієнти для тесту:
- Молоко - 180 г
- Свіжі дріжджі - 20-22 г
- Цукор — 35 г
- Жовтки – 2 шт.
- Борошно - 350 г
- Рослинна олія - 25 г
- Сіль - 6 г
Для начинки:
- Картопляне пюре - 550 г
- Варена гречка - 500 г (з 200 г крупи)
- Цибуля - 400 г
- М'ясна підчеревина - 400 г
- Тмин і дрогобицька сіль - за смаком
ля тіста в теплому молоці розчинити цукор і дріжджі. Поступово додати просіяне борошно, олію, сіль і замісити м'яке тісто.
Гречану крупу відварити в підсоленій воді (330 г води на 200 г крупи), щоб вийшла розсипчаста каша.
Подчеревину нарізати кубиками, обсмажити на сковороді до рум'яності, додати нарізану кубиками цибулю і смажити до золотистого кольору.
Змішати картопляне пюре, гречку та шкварки з цибулею. Посолити та приправити за смаком.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, тісто далі треба розкотити в тонкий пласт, викласти начинку, акуратно закрити її тестом і перекласти пиріг у форму швом донизу. Змастити поверхню збитим яйцем, посипати сіллю та тмином. Залишити на вистоювання приблизно на 30 хвилин.
Випікати пиріг у розігрітій до 170 °C духовці близько 40 хвилин.
Пиріг смачний як у гарячому, так і холодному вигляді. До нього ідеально підійде соус із сметани з хріном і кропом або традиційна мачанка — підливка із сушених грибів із цибулею, заправлена грибним відваром та підсмаженою мукою, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.