Простий рецепт тирамісу, смачніше, ніж у ресторані: шеф-кухар поділилася секретом
Простий рецепт тирамісу, смачніше, ніж у ресторані: шеф-кухар поділилася секретом

Простий рецепт тирамісу, смачніше, ніж у ресторані: шеф-кухар поділилася секретом

Тирамісу можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, і в результаті десерт буде навіть смачнішим, ніж у більшості ресторанів.

Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.⠀

Для приготування тирамісу нам знадобляться такі інгредієнти:

  • сир маскарпоне - 250 г
  • вершки 33% - 250 г
  • яєчні жовтки - 3 шт.
  • цукор - 150 г + 1-2 ст.л.
  • алкоголь (ром, лікер тощо) - 80 г
  • еспресо - 4 порції
  • печиво савоярді - 16 шт.
  • какао-порошок

Печиво савоярді можете не купувати, а приготувати самостійно за рецептом судді шоу "Мастер Шеф" Володимира Ярославського – рецепт тут.

"Перше і головне правило смачного тірамісу - гарна кава і смачний алкоголь. Каву раджу брати натуральну. Класно, якщо у Вас є така вдома, але якщо ні, то раджу придбати в кав’ярні пару горняток", – розповіла шеф-кухар.

Змішуємо каву, 50 г рому, 100 г окропу та 1-2 ст.л. цукру – це буде просочування для савоярді.

Для крему до жовтків додаємо спершу 50 г цукру, ставимо на водяну баню та починаємо збивати до посвітління та легкої повітряності. Додаємо ще 100 г цукру і перемішуємо до розчинення. Додаємо маскарпоне і розмішуємо до однорідності.

Окремо збиваємо вершки. Збиті вершки додаємо до жовтково-сирної маси та перемішуємо. В кінці шеф-кухар додає до крему ще 30 г лікеру чи хересу.

Для приготування тирамісу шеф-кухар використовує форму 20х15 см. Печиво савоярді на кілька секунд вмочуємо в ковову суміш і викладаємо в форму першим шаром. На печиво викладаємо половину крему, далі знову шар просоченого печива та решта крему.

Зверху посипаємо тирамісу какао-порошком, накриваємо десерт харчовою плівкою та для просочення відправляємо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч. Після цього ще раз посипаємо тирамісу какао.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader