Тирамісу можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, і в результаті десерт буде навіть смачнішим, ніж у більшості ресторанів.
Рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.⠀
Для приготування тирамісу нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир маскарпоне - 250 г
- вершки 33% - 250 г
- яєчні жовтки - 3 шт.
- цукор - 150 г + 1-2 ст.л.
- алкоголь (ром, лікер тощо) - 80 г
- еспресо - 4 порції
- печиво савоярді - 16 шт.
- какао-порошок
Печиво савоярді можете не купувати, а приготувати самостійно за рецептом судді шоу "Мастер Шеф" Володимира Ярославського – рецепт тут.
"Перше і головне правило смачного тірамісу - гарна кава і смачний алкоголь. Каву раджу брати натуральну. Класно, якщо у Вас є така вдома, але якщо ні, то раджу придбати в кав’ярні пару горняток", – розповіла шеф-кухар.
Змішуємо каву, 50 г рому, 100 г окропу та 1-2 ст.л. цукру – це буде просочування для савоярді.
Для крему до жовтків додаємо спершу 50 г цукру, ставимо на водяну баню та починаємо збивати до посвітління та легкої повітряності. Додаємо ще 100 г цукру і перемішуємо до розчинення. Додаємо маскарпоне і розмішуємо до однорідності.
Окремо збиваємо вершки. Збиті вершки додаємо до жовтково-сирної маси та перемішуємо. В кінці шеф-кухар додає до крему ще 30 г лікеру чи хересу.
Для приготування тирамісу шеф-кухар використовує форму 20х15 см. Печиво савоярді на кілька секунд вмочуємо в ковову суміш і викладаємо в форму першим шаром. На печиво викладаємо половину крему, далі знову шар просоченого печива та решта крему.
Зверху посипаємо тирамісу какао-порошком, накриваємо десерт харчовою плівкою та для просочення відправляємо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч. Після цього ще раз посипаємо тирамісу какао.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.