Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями рецептом одного зі своїх улюблених десертів – справжнього львівського сирника з шоколадною глазурʼю.
Для приготування львівського сирника нам знадобляться такі інгредієнти:
- 700 г кисломолочного сиру
- 150 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 20 г крохмалю
- ваніль - за бажанням
- 3 яйця (розділяємо білки та жовтки)
- 100 г вершкового масла
- 150 г родзинок або інших сухофруктів
У класичному рецепті до львівського сирника додають варену картоплю, але шеф-кухар замість неї використала крохмаль. За бажанням можете замінити крохмаль у рецепті на одну велику відварену та натерту на дрібній тертці картоплину.
Для шоколадної глазурі нам знадобиться 150 г шоколаду, 30 г вершків і 10 г олії.
Родзинки одразу заливаємо окропом і лишаємо замочуватися хвилин на 10. Після цього зливаємо воду та просушуємо сухофрукти.
Кисломолочний сир для ідеальної консистенції або перетираємо через сито, або пропускаємо через мʼясорубку.
До сиру додаємо мʼяке вершкове масло, розпушувач, крохмаль, цукор, ваніль та яєчні жовтки, перемішуємо до однорідності. Додаємо родзинки та ще раз перемішуємо. Яєчні білки збиваємо до піни та частинами додаємо до сирної маси, кожного разу обережно перемішуючи.
У форму, застелену пергаментом, викладаємо сирну масу та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 80 хвилин до румʼяності.
Готовомуу львівському сирнику даємо охолонути та після цього вкриваємо його глазурʼю, для приготування якої просто розтоплюємо на паровій бані шоколад разом із вершками та олією.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.