Різдвяний короп: запікаємо пісну рибку з грибами на Святвечір
Різдвяний короп: запікаємо пісну рибку з грибами на Святвечір

Різдвяний короп: запікаємо пісну рибку з грибами на Святвечір

Нехай цього року це буде різдвяний короп – він стане окрасою вашого столу на Святвечір. Як смачно запекти коропа в духовці, розповідає 24 Канал.

Запечений короп з грибами на Святвечір

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 1 короп;
– 200 грамів печериць;
– 1 цибулина;
– 1/2 лимона;
– сіль, перець, спеції – до смаку;
– олія для змащування та смаження.

Приготування:

  1. Коропа очистьте від луски, випатрайте, видаліть зябра. Промийте тушку холодною водою і ретельно обсушіть.
  2. Підготовлену рибу збризкайте соком половини лимона, натріть зовні й зсередини сіллю, чорним меленим перцем і спеціями та залиште на 15 хвилин.
  3. Подрібнену цибулину обсмажте в олії до прозорого стану, додайте нарізані невеликими шматочками печериці. Посоліть, поперчіть і смажте ще 10 хвилин.
  4. Коропа нафаршуйте обсмаженими грибами, укладіть в змащену олією форму. Зверху на тушці зробіть надрізи, вставте в них скибочки лимона і запікайте при 180 градусів 45 хвилин, періодично поливаючи соком, що виділився.

Смачного!

Пригадайте: які 12 страв мають бути на кожному столі у вечерю перед Різдвом.

Джерело матеріала
loader