Замість традиційного "Олівʼє" для святкового столу можна приготувати оригінальну версію салату в формі торта, і не з вареною морквою, а з морквою по-корейськи.
Рецептом Олівʼє-торта з морквою по-корейськи поділилася українська кулінарна блогерка Юлія Мікуліч.
"Олівʼє я завжди готую з куркою, ніякої ковбаси. Огірок кладу свіжий. Деколи свіжий та маринований 50 на 50. Але не кислий!", – розповіла блогерка.⠀
Щоб приготувати "Олівʼє" з морквою по-корейськи, нам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля - 3 шт. середнього розміру
- цибуля синя - 1 маленька або 0,5 великої
- куряче філе - 1 велике
- горошок консервований - 130 г
- морква по-корейськи - 120 г
- огірки свіжі - 3 шт. середнього розміру
- яйця варені - 5 шт.
- майонез
Куряче філе приправляємо за смаком (сіль, мелений перець, соєвий соус) та обсмажуємо чи запікаємо до готовності. Нарізаємо готове мʼясо дрібними шматочками.
Картоплю або запікаємо, або варимо в мундирах, потім чистимо та натираємо на дрібній тертці. Огірок натираємо на дрібній тертці та відтискаємо від зайвої рідини. Варені яйця також натираємо дрібно.
Збираємо салат "Олівʼє" в вигляді торта. Першим шаром викладаємо картоплю, трішки підсолюємо її та змащуємо майонезом. Наступний шар – дрібно нарізана цибуля, знову майонез.
Далі шарами, кожен змащуючи майонезом, викладаємо курку, консервований горошок, моркву по-корейськи, огірок (трішки підсолюємо) та яйця.
Готовому салату "Олівʼє" перед подачею обовʼязково даємо постояти в холодильнику.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.