Салат "Цезар" із соковитою куркою: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"
Салат "Цезар" із соковитою куркою: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"

Салат "Цезар" із соковитою куркою: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"

Суперфіналістка тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Альона Московченко поділилася рецептом домашнього салату "Цезар" із соковитою куркою, беконом і ароматними сухариками.

Щоб приготувати салат "Цезар" із куркою та беконом, "Мастер Шеф" Альона Московченко бере такі інгредієнти:

  • невелика головка салату Ромен
  • стегенця курячі - 2-3 шт.
  • бекон - 4-5 слайсів
  • яйця перепелині (варені круто) - 4 шт.
  • помідори чері - 6 шт.
  • пармезан - 20 г
  • чіабата - половина маленької (+ вершкове масло, зелень і часник для змащення)

Для соусу "Цезар" зірка "Мастер Шеф" використала:

  • жовтки яєчні - 2 шт.
  • олія оливкова - 50 г
  • анчоуси - 2 шт.
  • каперси, часник, лимонний сік, діжонська гірчиця, сіль, мелений перець - за смаком

Щоб приготувати соус, спершу зірка "Мастер Шеф" збиває жовтки з гірчицею, соком лимона, дрібно нарізаними анчоусами, каперсами та часником. Після цього вливаємо олію та збиваємо соус до загустіння.

Мʼясо стегенець разом зі шкіркою зрізаємо з кістки, солимо та перчимо. Обсмажуємо курку на розігрітій пательні з олією шкіркою вниз під пресом. Для аромату зірка "Мастер Шеф" додає чебрець, розмарин, часник і смажить мʼясо до хрусткої скоринки.

Слайси бекону також обсмажуємо до хрусткості, а потім просто кришимо руками.

Для сухариків чіабату розрізаємо вздовж і змащуємо ароматним маслом із зеленню та часником. Запікаємо хліб у розігрітій до 180 градусів духовці до хрусткості, а потім розрізаємо на шматочки.

На тарілку викладаємо листя салату Ромен, додаємо обсмажену курку, варені яйця, помідори чері, сухарики, поливаємо соусом, посипаємо тертим пармезаном, хрустким беконом – і "Цезар" готовий.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader