Покроковий рецепт торта "Наполеон": зірка "Мастер Шеф" поділилася секретом
Покроковий рецепт торта "Наполеон": зірка "Мастер Шеф" поділилася секретом

Покроковий рецепт торта "Наполеон": зірка "Мастер Шеф" поділилася секретом

Учасниці кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Альона Московченко та Аннет Вовк показали, як приготувати ідеальний торт "Наполеон" за фірмовим рецептом.

Інгредієнти для тіста:

  • 175 г вершкового масла
  • 200 г молока
  • 1 ст.л. цукру
  • дрібка солі
  • 500 г борошна (+ 100 г для підсипання)
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. соди (гасимо її оцтом)

Для крему "Мастер Шеф" Альона Московченко бере:

  • 1,5 л молока
  • 15 яєчних жовтків (якщо не знаєте, що робити з білками, які залишаться – приготуйте меренговий рулет із мандаринами за рецептом зірки "Мастер Шеф" Миколи Люлька – рецепт тут)
  • 300 г цукру
  • 75 г кукурудзяного крохмалю
  • 75 г борошна
  • 15 г желатину (одразу заливаємо його 105 г холодної води)
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 300 г вершків 33%

Щоб приготувати тісто, до розтопленого масла додаємо цукор, сіль, яйце, молоко, поступово всипаємо борошно та замішуємо до однорідності.

Готове тісто зірка "Мастер Шеф" ділить на кульки та на пів години лишає їх відпочити. Кожен корж розкачуємо максимально тонко та на пергаменті випікаємо в розігрітій до 250 градусів духовці до румʼяності в режимі верх-низ із конвекцією.

Для приготування крему, молоко наливаємо в каструлю, додаємо ванільний цукор і половину звичайного цукру, ставимо на маленький вогонь. Тим часом другу половину цукру з яєчними жовтками, крохмалем і борошном змішуємо до однорідності.

Коли молоко почне закипати, зірка "Мастер Шеф" повільно вливає його до жовткової маси, постійно помішуючи. Повертаємю цю масу назад у каструлю та на малому вогні варимо до загустіння – приблизно хвилину-дві після закипання.

До гарячого крему "Мастер Шеф" Альона Московченко додає розбухлий желатин, вершкове масло та вимішує до однорідності. Накриваємо крем плівкою в контак і лишаємо остигати.

Охолоджений крем збиваємо віничком. Окремо збиваємо до мʼяких піків вершки, додаємо їх до крему та акуратно вимішуємо.

Збираємо торт у розʼємній формі, як на відео, перемащуючи коржі кремом. За бажанням між коржами можна додати подрібнені обсмажені горіхи. Прикрашаємо "Наполеон" крихтою з обрізків коржів. Для просочення на ніч відправляємо торт у холодильник.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader