Відомий шеф-кухар і ресторатор, суддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати швидкий заливний пиріг із мандаринами та яблуками.
Для приготування заливного пирога з мандаринами та яблуками "Мастер Шеф" Володимир Ярославський узяв:
- 3 яйця
- 225 г цукру
- 60 г олії
- 60 г розтопленого вершкового масла
- сік і цедра одного апельсина
- 430 г борошна
- 10 г розпушувача
- мускатний горіх - за бажанням
- 2 яблука (мʼякі)
- 4-5 мандаринів (тверді)
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський збиває яйця з 200 г цукру. Додаємо теплу суміш розтопленого масла та олії, перемішуємо. Додаємо апельсиновий сік і цедру, просіяне борошно з розпушувачем, трішки натертого мускатного горіха та перемішуємо тісто до однорідності.
Яблука чистимо, нарізаємо дрібними кубиками, додаємо до тіста та ще раз добре все перемішуємо. Мандарини миємо та разом зі шкіркою нарізаємо тоненькими кільцями.
Для цього пирога "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав форму діаметром 26 см: дно застелив пергаментом, трохи змастив вершковим маслом і посипав 25 г цукру.
На дно форми акуратно викладаємо кільця мандаринів, в зверху заливаємо їх тістом. Випікаємо пиріг у розігрітій до 175 градусів духовці приблизно 45-50 хвилин, готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки.
Коли пиріг охолоне, перевертаємо його на тарілку, щоб мандарини опинилися зверху.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.