Ці смачні та святкові салати точно сподобаються гостям.
Жоден новорічний стіл неможливо уявити без салатів. Багато хто навіть не готує гарячу страву, обмежуючись тільки закусками і салатами. У кожної сім'ї є свої кулінарні традиції — хтось не уявляє Новий рік без "Олів'є", а комусь подобаються сучасні європейські страви.
Фокус вибрав найсмачніші салати на Новий рік 2025 — від класичного "Олів'є" до екзотичного салату "Курка під снігом".
Класичний "Олів'є"
Інгредієнти:
- картопля — 5 шт;
- чотири яйця;
- варена ковбаса (або шинка, або запечена курка) — 300 г;
- мариновані огірки — 4 шт;
- консервований горошок — одна банка;
- майонез, сіль.
Якщо використовуєте морквину, то відваріть її разом із картоплею, дайте охолонути й очистіть. Яйця відваріть круто. Курячу грудку, якщо використовуєте, запечіть, або відваріть. Наріжте варені інгредієнти та огірки однаковим кубиком. З горошку злийте рідину і додайте до інших інгредієнтів. Посоліть і заправте майонезом. Поставте "Олів'є" в холодильник хоча б на годину.
Салат "Мандариновий шок"
Інгредієнти:
- філе курки або індички — 300 г;
- пекінська капуста — 0,5 шт;
- кукурудза консервована — 1 банка;
- три яйця;
- мандарини — 5 шт;
- майонез і сіль за смаком.
Зваріть курку та яйця. Пекінську капусту дрібно наріжте, яйця та курку дрібно наріжте кубиками. Мандарини розділіть на часточки, очистіть і наріжте великими шматочками.
І викладайте всі інгредієнти шарами: спочатку пекінська капуста, курка або індичка, потім кукурудза та яйця. Кожен шар змастіть майонезом і підсоліть. Зверху викладіть мандарини і поставте страву в холодильнику на кілька годин.
Салат із куркою та чорносливом
Інгредієнти:
- куряче філе — 200 г;
- два яйця;
- твердий сир — 80 г;
- чорнослив — 100 г;
- одна фіолетова цибулина;
- волоські горіхи — 100 г;
- один свіжий огірок;
- майонез, сіль.
Зваріть курку та яйця, наріжте кубиком. Дрібно наріжте цибулю. Чорнослив та огірки наріжте соломкою. Сир натріть на тертці. Горіхи подрібніть у блендері, або качалкою. Викладіть салат шарами, змастивши кожен майонезом: курка, цибуля, чорнослив, огірки, яйця, сир і зверху посипте горіхами. Поставте в холодильник на годину і подавайте.
Новорічний листковий салат із куркою "Курка під снігом"
Інгредієнти:
- одна велика картоплина;
- один огірок;
- один помідор;
- три яйця;
- одне куряче філе;
- майонез, сіль;
- тертий твердий сир.
Відваріть картоплю, яйця та куряче філе. Яйця розділіть на білки і жовтки та натріть на дрібній тертці окремо. Картоплю натріть на крупній тертці. Сир натріть на крупній тертці. Решту інгредієнтів наріжте дрібним кубиком.
І викладайте всі інгредієнти шарами: картопля, сіль і майонез, жовтки, огірки, сіль і майонез, курка, сіль і майонез, помідор, сіль і майонез, сир, майонез, білки.
Оселедець під шубою
Інгредієнти:
- два яйця;
- два буряки;
- три картоплини;
- три морквини;
- філе слабосоленого оселедця — 2 шт;
- одна цибулина;
- майонез, сіль.
Яйця для приготування оселедця під шубою складіть у каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, потім воду злийте. Дайте яйцям охолонути.
Духовку нагрійте до 180°C. Буряк для оселедця під шубою ретельно вимийте щіткою і загорніть у лист фольги. Перекладіть на деко і запікайте близько 1 години.
Поки запікається буряк для оселедця під шубою, картоплю і моркву відваріть до готовності. Усім овочам дайте охолонути, потім окремо натріть на крупній тертці. Філе оселедця наріжте маленькими скибочками або кубиками, видаляючи дрібні кісточки. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Яйця очистіть. Розімніть виделкою.
На плоску тарілку викладіть шарами інгредієнти оселедця під шубою. Спочатку розкладіть рибу та цибулю. Змастіть майонезом. Потім викладіть картоплю, буряк і моркву. Кожен шар трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
Верхній шар оселедця під шубою змастіть майонезом і посипте подрібненими яйцями. Зверху можете прикрасити зеленою цибулею.
Читайте також:
Легкий салат на новорічний стіл за 15 хвилин: як приготувати салат з авокадо та червоною рибою
Салати на новорічний стіл: рецепт "Мімози" із секретним інгредієнтом
Виглядає приголомшливо, а на смак ще кращий: рецепт салату "Снігові кучугури" з куркою та грибами