Лава-кейк і брауні: як приготувати вдома божествений шведський десерт
Лава-кейк і брауні: як приготувати вдома божествений шведський десерт

Лава-кейк і брауні: як приготувати вдома божествений шведський десерт

Шведський шоколадний торт Kladdkaka — це ідеальний десерт для тих, хто любить насичений смак і ніжну текстуру. Кулінар Крістофер Кімбол називає цей торт "справжньою магією".

Його особливість — вологий, "липкий" середній шар, що нагадує щось між лава-кейком і брауні, пише Parade.

Для цього десерту потрібні лише сім інгредієнтів, а готується він приблизно за пів години. Почніть з розігріву вершкового масла, після чого додайте какао-порошок і коричневий цукор, перемішуючи до однорідності. Отриману суміш потрібно трохи охолодити.

Вершкове масло та борошно / фото: Pixabay

Далі збийте яйця, додайте сіль, борошно і шоколадну стружку, змішайте все разом і перекладіть у форму для випікання. Випікайте в розігрітій до 325°F (приблизно 160°C) духовці. Важливо не пересушити торт, краї мають бути готовими, а середина залишитися вологуватою. Саме ця текстура робить Kladdkaka таким особливим.

Духовка. Фото: скрін youtube

Готовий торт охолодіть, дістаньте з форми й присипте какао-порошком. Цей десерт стане ідеальним вибором для святкового столу чи просто як солодка насолода для себе. Простий у приготуванні й неймовірно смачний, Kladdkaka легко стане вашим улюбленцем.

Шоколадний торт, фото: instagram.com/cookery_secrets

Раніше ми повідомляли, те саме вершкове пиво з Гаррі Поттера: рецепт чарівного напою, який можна і дітям.

Пекти нічого не потрібно: рецепт простого щоколадного торта з горіхами - підійде і на день народження - більш детального на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader