Ви дізнаєтеся:
Деякі рецепти вимагають точних пропорцій під час приготування. Але якщо так сталось, що з певних причин під руками немає кухонних ваг - не біда, допоможе перевірений метод, яким ще користувалися ваші бабусі. Главред дізнався, як відміряти інгредієнти без ваг і мірної склянки.
Наприклад, для десертів чи випічки важливо дотримуватися точних пропорцій, оскільки без конкретних грамів чи кілограмів результат може не виправдати очікувань.
Портал На пенсії пише, якщо в рецепті вказано продукти у грамах, а у вас немає кухонних ваг, приблизно зважити їх можна і без них.
Як відомо, раніше було лише три базових кухонних інструменти, якими можна було виміряти інгредієнти без ваг: чайна ложка, столова ложка та склянка.
До прикладу, в одній чайній ложці без гірки вміщується 10 г борошна, 8 г цукру і 8 г вершкового масла.
В одній столовій ложці без гірки вміщується 30 г борошна, 25 г цукру і 20 г вершкового масла.
У склянку 250 мл увійде 130 г борошна і 160 г цукру.
Важливо насипати борошно чи інші крупи ложкою, щоб не утворювалася порожнеча всередині стакана.
Крім того, не варто утрамбовувати продукти, адже нікому не секрет, що утрамбованого борошна в склянці буде більше, ніж того, яке просто насипали ложкою.
Читайте також:
Що відомо про сайт На пенсії
Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.