Каву не можна пити з червоної чашки: як це впливає на її якості та смак
Каву не можна пити з червоної чашки: як це впливає на її якості та смак

Каву не можна пити з червоної чашки: як це впливає на її якості та смак

Вибір чашки для кави – це не лише питання естетики, а й турботи про здоров’я. Фахівці застерігають, що червоні та помаранчеві чашки можуть бути потенційно небезпечними, пише 24 Каналіз посиланням на Ukr.Media.

З якої чашки не можна пити каву

Справа в тому, що для виготовлення глазурі таких кольорів часто використовується свинець, який здатен виділяти шкідливі речовини. З цієї причини краще обирати чашки зі скла, кераміки без свинцевого покриття або з нержавіючої сталі.

Також рекомендується уникати пластикових і алюмінієвих чашок, адже вони можуть нести ризик для здоров’я.

Цікаво, що колір чашки впливає і на сприйняття смаку кави. Дослідження показують, що напій у білій чашці може здаватися менш солодким, ніж у блакитній або прозорій.

Тому експерти радять приділяти увагу матеріалу й кольору чашки, щоб забезпечити як безпеку, так і насолоду від улюбленого напою. Правильно обраний посуд – це запорука приємного досвіду.

Теги за темою
Люди
Джерело матеріала
loader