Якщо ви вже назбирали повне відро ялинкових чи соснових голок, не поспішайте виносити його на смітник, повідомляє 24 Канал. Насправді вони можуть бути цінною сировиною для багатьох домашніх проєктів.
Використання в їжі
Можливо, ви про таке й не чули, але існує чимало рецептів, у яких можна використати хвойні голки: наприклад, під час запікання м'яса та риби, у копчених мідіях та інших стравах. Саме голки можуть надати неповторного смаку та пікантності вашим звичним стравам. І якщо ви любите солодке, тоді ви можете використати хвою як ароматизатор для цукру.
Ароматизатор
Виготовлення попурі з хвої вдома – це найкраще застосування для опалих гілок, яке тільки можна придумати. Так ви можете зберегти дивовижний запах своєї ялинки надовго.
Змішати хвою можна з різноманітними спеціями та травами:
- гвоздика;
- паличка кориці;
- апельсинова шкірка;
- лимонна цедра.
Мило
Якщо ви думаєте, за яке гобі взятися у новому році, варто спробувати виготовлення мила. І якщо у вас є достатньо часу, бажання та терпіння, ви можете виготовити неймовірно запашне мило із ялинкових голок. Воно ідеально підійде і для домашнього використання, і може стати подарунком комусь з близьких.
Можна зробити мило з голок / Фото Pexels
Мульча
Для садівників та городників голки сосни та ялинки – це надзвичайно цінний ресурс, тож є сенс їх зберегти, особливо, якщо їх нападало чимало. Окрім того, їх можна додати й до компостної ями.
Розпалювання вогню
Що може бути приємнішим взимку, ніж розпалений камін? Звісно ж, якщо він пахне сосновим лісом! Все, що потрібно зробити – це зв'язати жменю сухих голок ниткою та використовувати їх, аби доповнити свої звичайні дрова.