Якщо хочете почати ранок із чогось смачного та з французьким акцентом, то крок-мадам та крок-месьє – ідеальний вибір. Ці сендвічі з ніжним сиром, шинкою та хрустким хлібом підкорюють серця з першого укусу.
Вони готуються швидше, ніж ви встигнете подумати про наступний прийом їжі. Заряджаємося енергією та гарним настроєм з ранку?
Тоді пробуємо французьку класику за рецептом фудблогерки polli_cooking.
Інгредієнти:
- Тостовий хліб
- Гірчиця
- шинка
- Сир
- Яйця
Для соусу:
- 20 г вершкового масла
- 25 г борошна
- 200 мл молока
- 1/3 ч.л. мускатного ореха
- Чорний перець
- сіль
Спосіб приготування:
- Для соусу розтопіть вершкове масло в каструлі, додайте борошно і смажте пару хвилин.
- Влийте молоко, додайте спеції і загусіть соус, постійно помішуючи.
- Зберіть сендвіч: на тостовий хліб кладемо гірчицю, шинку, сир та поливаємо соусом.
- Відправляємо в духовку на 190 градусів до золотистої скоринки.
- Для крок-мадам зверху кладемо обсмажене яйце, для крок-месьє – залишаємо без яйця.
Зазвичай подається зі смаженою картоплею або салатом, а для вегетаріанців є версія з огірком і зеленою цибулею – крок-мадемуазель.
Крім того, Знай.ua повідомляв, на м'ясній ви більше не подивитеся: рецепт пікантного бурякового паштету з часником