Шоколадний фондан за 20 хвилин: шеф-кухар дала простий рецепт десерту
Шоколадний фондан за 20 хвилин: шеф-кухар дала простий рецепт десерту

Шоколадний фондан за 20 хвилин: шеф-кухар дала простий рецепт десерту

Простим рецептом шоколадного фондану, на приготування якого у вас піде лише 20 хвилин, поділилася шеф-кухар Валентина Кущ у себе в Instagram.

Щоб приготувати шоколадний фондан, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • шоколад чорний (найкраще 72%) - 120 г
  • масло вершкове - 75 г + на обмащування формочок
  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 45 г
  • борошно - 45 г

Чорний шоколад разом із вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані. Обережно: не спаліть шоколад. Можна просто довести в каструлі воду до кипіння, зняти з вогню, поставити зверху тарілку з шоколадом і маслом і почекати, все має розтопитися саме.

Поки шоколад розтоплюється, яйця з цукром збиваємо хвилини дві до однорідності. Змішуємо яйця з розтопленим шоколадом. Додаємо борошно та вимішуємо до однорідності.

У формочки, щедро змащені маслом і присипані борошном або какао-порошком, виливаємо шоколадну масу. Заливаємо на 2/3 висоти форм. Зручніше брати маленькі формочки.

Запікаємо шоколадний фондан у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 8-10 хвилин, залежно від того, скільки тіста поклали в форму. Готовність можна визначити по тому, що фондан, як на відео, запікся з країв, але посередині ще ні.

Дуже смачно подавати шоколадний фондан із морозивом. Можна дістати десерт із форми, а можна подавати прямо в формочці та їсти його ложкою.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader