Такого хрусткого печива ви ще не куштували: готуємо "Крекер з насінням" вдома
Такого хрусткого печива ви ще не куштували: готуємо "Крекер з насінням" вдома

Такого хрусткого печива ви ще не куштували: готуємо "Крекер з насінням" вдома

Ніжні і хрусткі печеньки можна приготувати як з цукром, так і з сіллю. 24 Канал з посиланням на WomanLife пропонує приготувати солений крекер з різним насінням.

Крекер з насінням – рецепт

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2 дека

Інгредієнти:
– 300 грамів борошна цілозернового;
– 100 мілілітрів олії (краще оливкова);
– 100 мілілітрів гарячої води;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка цукру;
– 1/2 столова ложка солі;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1,5 столової ложки насіння льону;
– 1,5 столової ложки насіння соняшнику;
– 1,5 столової ложки кунжуту.

Приготування:

  1. У мисці змішайте гарячу воду, олію, сіль і цукор, перемішайте.
  2. У борошно додайте розпушувач, просійте.
  3. У рідку масу додайте борошняну суміш і перемішайте. Додайте яйце і замісіть м'яке ніжне тісто, що не липне до рук.
  4. На пергаменті розкачайте тісто в тонкий пласт 3 міліметри, розріжте ножем для піци на прямокутники (6 на 8 сантиметрів) або в будь-якій формі, яка вам подобається.
  5. Насипте в серединку кожного прямокутника суміш із насіння, пройдіться качалкою, вдавлюючи насіння в тісто.
  6. Випікайте при 180 градусах 20 – 25 хвилин до красивого рум'яного кольору.

Смачного!

Теж цікаво: якщо хочеться солоденького – приготуйте меренговий рулет з мандаринами.

Джерело матеріала
loader