Щоб правильно додати цитрус до чаю і зберегти його корисні властивості, потрібно врахувати кілька нюансів. Докладніше про них розповідає 24 Канал.
Як правильно додавати лимон до чаю
Не додавайте лимон до окропу.
Високі температури руйнують вітамін С, який міститься у цитрусових, і знижують ефективність ефірних олій, що зменшує користь напою.
- Заваріть чай і дайте йому трохи охолонути.
Найкраще почекати 5 – 7 хвилин після заварювання, щоб температура чаю знизилася приблизно до 60–70°C. Після цього можна додати скибочку лимона.
- Додавайте лимон у вигляді скибочки або соку.
Ці способи дозволяють максимально зберегти корисні властивості цитруса і його приємний аромат.
- Уникайте поєднання чаю з продуктами, що знижують його користь.
Наприклад, білкова їжа, як-от м’ясо, сир чи молоко, перешкоджає засвоєнню антиоксидантів, що містяться в чаї. Те ж саме стосується продуктів із високим вмістом заліза або гострої їжі.
Альтернатива чаю із лимоном
Якщо мета – зміцнити імунітет, можна спробувати імбирний напій із лимоном. Для його приготування потрібно натерти корінь імбиру. Потім додати трохи меду, лимонного соку та спецій, як-от кардамон або кориця та залити теплою водою (не окропом) і дати настоятися.
Цей напій багатий на антиоксиданти, має протизапальні властивості та ідеально підходить для холодного сезону.