Забудьте про дубайську шоколадку: як приготувати повітряні фісташкові шу
Забудьте про дубайську шоколадку: як приготувати повітряні фісташкові шу

Забудьте про дубайську шоколадку: як приготувати повітряні фісташкові шу

Вони стануть смачною альтернативою дубайської шоколадки, якщо вона вам вже набридла. Як приготувати фісташкові шу, розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм учасниці "МастерШеф" @annet.vovk.

Дубайські шу – рецепт

  • Час: 2 години
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Для фісташкового заварного крему:
– 300 грамів молока;
– 100 грамів цукру;
– 60 грамів жовтків;
– 70 грамів фісташкової пасти;
– 30 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 3 грами желатину;
– 90 грамів вершкового масла.

Для кракеліну:
– 75 грамів борошна;
– 75 грамів цукру;
– 50 грамів вершкового масла.

Для заварного тіста:
160 мілілітрів води;
– 90 мілілітрів молока;
– 4 грами солі;
– 10 грамів цукру;
– 110 грамів вершкового масла;
– 140 грамів борошна;
– 90 грамів яєць.

Для фісташкового ганаша:
– 100 грамів вершків 33%;
– 100 грамів білого шоколаду;
– 30 грамів фісташкової пасти.

Як приготувати фісташкові шу: дивіться відео

Приготування:

  1. Фісташковий заварний крем. Змішайте молоко, цукор, жовтки, крохмаль і фісташкову пасту в мисці. Добре об'єднайте масу. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до стану густого крему.
  2. Додайте набухлий желатин і добре перемішайте.
  3. Накрийте крем плівкою "в контакт" і поставте у холодильник до повного охолодження.
  4. Коли крем охолоне, додайте холодне масло і перебийте масу блендером до однорідної текстури.
  5. Кракелін. Змішайте холодне вершкове масло, цукор та борошно у мисці.Замісіть м'яке тісто, намагаючись мінімально нагрівати його руками.
  6. Розкатайте його двома аркушами пергаменту до товщини 2 міліметри. Помістіть у морозильник на 20–30 хвилин.
  7. Заварне тісто. У каструлю налийте воду та молоко, додайте вершкове масло, сіль і цукор. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, поки масло повністю не розтане.
  8. Зменште вогонь до мінімуму. Швидко всипте все борошно і перемішайте лопаткою до утворення однорідного тіста.
  9. Заварюйте тісто 1–2 хвилини, поки воно не збереться в кулю і не почне відставати від стінок каструлі. Зніміть каструлю з вогню та дайте тісту трохи охолонути.
  10. Додавайте яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного. Тісто має стати еластичним і повільно сповзати з ложки.
  11. Відсадіть тісто на перфорований або тефлоновий килимок, залишаючи місце між заготовками.
  12. Наріжте кракелін на кружки трохи більші за розмір тіста й покладіть зверху.
  13. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте шу, одразу знизивши температуру до 180 градусів. Коли шу підіймуться, знизьте температуру до 150 градусів і сушіть до золотистого кольору.
  14. Відчиняйте духовку лише після того, як шу добре підсохнуть, щоб вони не впали.
  15. Фісташковий ганаш. Нагрійте вершки й вилийте на білий шоколад і фісташкову пасту.
  16. Перемішайте до однорідності, накрийте плівкою "в контакт" і поставте в морозильник.
  17. Після охолодження збийте масу до збільшення в об'ємі.
  18. Начинення. Фісташковий ганаш, крем та пасту перекладіть у кондитерській мішок. Готові шу начиніть цією масою.
  19. Зверху на шу викладіть фісташковий ганаш та шматочки білого шоколаду. Готово!

Смачного!

Сподобався десерт? Тоді ловіть ще рецепт ніжного торта "Наполеон".

Джерело матеріала
loader
loader