Для чого потрібна металева кліпса на ковбасі: неочікувана відповідь
Для чого потрібна металева кліпса на ковбасі: неочікувана відповідь

Для чого потрібна металева кліпса на ковбасі: неочікувана відповідь

Дана деталь на ковбасі, мабуть, дивує багатьох людей.

Що ви дізнаєтесь:

Мабуть, багато хто хоч раз у житті бачив металеву кліпсу на ковбасі. Однак, для чого вона потрібна – це, ймовірна, загадка для багатьох людей.

Главред вирішив розібратись, що таке кліпса на ковбасі та навіщо вона потрібна.

Яка роль металевої кліпси на ковбасі

Як пише УНІАН, кліпса забезпечує герметичність ковбаси. Вона надійно утримує тонку оболонку, що допомагає зберегти продукт. Завдяки їй повітря та бактерії не потрапляють всередину, що дозволяє м'ясному продукту залишатися свіжим довше.

Під час виробництва ковбасу піддають обробці, наприклад, варять або коптять, металеві кліпси допомагають зберегти форму продукту та запобігають деформації. Також, на багатьох виробництвах кліпсою закріпляють етикетки з датою виготовлення, номером партії та рекомендованим терміном зберігання.

Крім того, за допомогою цієї самої кліпси можна легко очистити ковбасу від плівки.

Як легко зняти плівку з ковбаси

Для цього потрібно зрізати кліпсу з одного кінця, взяти м'ясний виріб і почати підкручувати його за кліпсу з іншого кінця.

Такі обертальні рухи змусять упаковку скручуватися, видавлюючи вміст назовні з оболонки.

Також можна відрізати шматок ковбаси, який ви маєте намір почистити, і почати закручувати металеву кліпсу на кінці - у деяких випадках так виходить навіть простіше.

Читайте також:

Ковбаса в українській кухні й культурі

Ковбаса в традиційній українській кухні — це харчі, які виготовлялися переважно на запас. Після забою свині тонкі кишки ретельно промивали, вимочували, очищали й начиняли сирим м'ясом, салом із сіллю, часником, перцем. Ковбаса складалася кільцями і засмажувалась на листах у гарячій печі з обох боків, пише Вікіпедія.

Ковбаси зазвичай робили перед Різдвом, Великоднем, і вони були обов'язковою й почесною стравою на святковому столі. Для тривалого зберігання ковбасу складали в горщики, заливали смальцем і ставили в прохолодне місце. На Заході України ковбасу також вудили в спеціальних коптильнях або просто в комині.

Джерело матеріала
loader