Смачно та поживно: рецепт супу з сочевицею на обід
Смачно та поживно: рецепт супу з сочевицею на обід

Смачно та поживно: рецепт супу з сочевицею на обід

Для приготування супу краще брати червону сочевицю.

Гарячий і ароматний суп із сочевицею — страва, що зігріє холодного зимового дня і наповнить організм корисними вітамінами та мікроелементами. Адже в сочевиці — достаток калію, магнію, кальцію, фосфору, цинку, вітамінів групи B. Регулярне вживання сочевиці позитивно впливає на здоров'я кишківника, а також судин, допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігти розвитку атеросклерозу. Рецептом смачної та корисної страви поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Суп із сочевицею

Інгредієнти:

  • філе стегна курки – 350-400 г;
  • картопля – 3-4 шт;
  • сочевиця червона – 1 склянка;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • томатна паста – 2 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком;
  • копчена паприка – за смаком;
  • зелень.
  • вершкове масло або олія – для засмажки.

Спосіб приготування:

На олії посмажити цибулю з морквою, додати часник, філе стегна. У цей момент додати і копчену паприку. Трошки просмажити і додати промиту червону сочевицю.

Далі додати почищену і порізану кубиками картоплю, залити водою і варити до готовності картоплі та сочевиці, періодично знімаючи пінку. Наприкінці додати лавровий лист, перець духмяний, томатну пасту. Варити ще 1-2 хв, додати зелень і зняти з вогню. Дати постояти трохи і подавати до столу.

Читайте також:

Солянка з копченостями: рецепт зігріваючого супу для зимових вечорів

Капусняк: рецепт смачного зігріваючого супу з квашеної капусти

Тайський суп том ям внесли до списку спадщини ЮНЕСКО: рецепт популярної страви

Джерело матеріала
loader
loader