Довгожителі прекрасно розуміють, які продукти сприяють хорошому здоров'ю. Є один інгредієнт, який варто додавати до раціону, щоб подовжити життя. Але тільки, якщо вживати його регулярно.
Як це часто трапляється, навіть недорогі продукти можуть бути надзвичайно корисними для вашого організму і сприяти продовженню життя. Одним із таких продуктів є соя, яку часто включають у свій раціон довгожителі. Які її корисні властивості і як часто варто її вживати?
Соя відома вже понад 5 тисяч років. Її маленькі жовті боби містять багато корисних жирів і мають високу поживну цінність. Соя займає перше місце серед рослинних культур за кількістю білка, тому вона є незамінним продуктом для тих, хто дотримується здорового харчування, а також для вегетаріанців і веганів.
Білок сої за складом подібний до тваринного і містить усі необхідні амінокислоти, важливі для нормальної роботи організму. Оскільки цей білок не містить шкідливого холестерину, його регулярне споживання може допомогти зменшити ризик розвитку атеросклерозу, що робить його корисним для здоров'я.
Крім того, соя багата фосфоліпідами, які сприяють відновленню та очищенню організму. Вона також містить значну кількість заліза — в 7 разів більше, ніж у м'ясі. Соя має високу концентрацію клітковини і майже не містить крохмалю та моносахаридів, що позитивно впливає на травлення та серцево-судинну систему.
Регулярне споживання сої значно покращить стан ваших артерій і, як ми вже згадували, знизить ризик серцево-судинних захворювань. Тому цей продукт варто обов'язково додати до вашого щоденного раціону, щоб підтримувати здоров'я і продовжити життя.