Покладіть сюди авокадо: воно достигне всього за добу
Покладіть сюди авокадо: воно достигне всього за добу

Покладіть сюди авокадо: воно достигне всього за добу

Якщо ви випадково купили нестигле авокадо в магазині, розчаровуватися не варто – поласувати ним ви можете вже завтра, повідомляє 24 Канал з посиланням на Express. Звісно, за умови, що покладете його у правильне місце.

Що робити, щоб авокадо швидко достигло?

Авокадо – це ідеальне доповнення до будь-якого сніданку, чи до бутерброда, але може бути дуже неприємно, якщо під час спроби розрізати фрукт ви виявите, що він твердий та ще нестиглий. Втім, засмучуватися точно не варто – потрібно скористатися кількома простими лайфхаками, що допоможуть зробити його стиглим дуже швидко.

Один з популярних лайфхаків в мережі – тримати авокадо біля джерела тепла чи вогню, але цього робити якраз не варто – так ви тільки зіпсуєте смак продукту. Чимало людей навіть готують авокадо в духовці, але це повністю псує не тільки смак, але й текстуру авокадо.

Натомість дозрівання – це природний процес, що відбувається від перетворення крохмалю на цукор у фруктах: це створює насичений вершковий смак, яким і відомі авокадо. І якщо ви хочете, аби ваша ягода швидко достигла, не зіпсувавшись у смаку, все, що насправді потрібно – це банан чи яблуко.

Авокадо
Авокадо потрібно покласти з яблуками чи бананами / Фото Pexels

Обидва ці фрукти виробляють велику кількість газу етилену – рослинного гормону, що сприяє дозріванню фруктів. І коли надто багато цього газу затримується в одному місці, це може суттєво прискорити дозрівання.

Все, що потрібно зробити – це покласти авокадо з яблуками чи бананами в паперовий пакет, чи інший невеликий контейнер з кришкою. Переконайтеся, що паперовий пакет щільно закритий, і що повітря з нього не виходить, а тоді помістіть його у шафу за кімнатної температури, або ж у шухляду якомога далі від сонячного світла. Зважайте, що тепло може зіпсувати текстуру авокадо.

І вже через день ваші авокадо стануть м'якими та ідеально стиглими.

Джерело матеріала
loader