Рецепт рибних котлеток для малюків: легко готувати, приємно їсти
Рецепт рибних котлеток для малюків: легко готувати, приємно їсти

Рецепт рибних котлеток для малюків: легко готувати, приємно їсти

Фудблогер Карина Колесніченка (blw.babies) поділилася рецептом дієтичних рибних котлет, які легко приготувати навіть для маленьких.

Без смаження на олії, мінімум інгредієнтів та максимум користі – ідеальний варіант для дитячого меню.

Що потрібне?

  • 300 г філе хеку (або іншої риби)
  • Половинка маленького лука
  • Яйце
  • Небагато спецій

Спосіб приготування:

1. Закидаємо всі інгредієнти в блендер та подрібнюємо до однорідної маси.

2. Формуємо котлетки.

  • Для малюків 6-8 місяців краще ліпити довгасті.
  • Для 8-9 місяців можна будь-яку форму, але нарізати на невеликі шматочки.
  • Після року можна подавати повністю.

3. Готовим:

  • На пару: у мультиварці-скороварці 20 хвилин.
  • Гасіння: обсмажуємо до золотистої скоринки, додаємо воду і гасимо під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.

А як без яйця?

Карина пропонує замінити яйце:

  • 2 ст. л. манної крупи (дати фаршу постояти 10-15 хвилин).
  • Шматок хліба, замоченого у молоці чи воді.
  • 1 ст.л. насіння чиа, замочених у 3 ст.

Заморожування та зберігання

Готові котлетки можна заморозити. Головне – дати їм повністю охолонути, скласти у герметичний пакет та відправити у морозилку. Корисні властивості риби у своїй зберігаються.

Раніше ми писали про сніданок за 20 хвилин: крок-мадам та крок-месьє з соусом, як у кафе Парижа

Крім того, Знай.ua повідомляв, піцу більше не захочеться: рецепт дуже смачної галети з томатами та куркою

Джерело матеріала
loader