5 вагомих причин додати горох у свій раціон
5 вагомих причин додати горох у свій раціон

5 вагомих причин додати горох у свій раціон

Зелений горошок — простий і недооцінений продукт із сімейства бобових, до якого належать квасоля, сочевиця та нут. Його можна їсти сирим, замороженим або після термічної обробки.

Свіжий горошок зберігається лише тиждень у холодильнику, але заморожений залишається корисним до року, роблячи його доступним у будь-який сезон, пише RealSimple.

Горох, фото: Pixabay

Корисні властивості зеленого горошку

  1. Джерело клітковини
    У половині склянки горошку міститься 3 г клітковини. Вона покращує травлення, знижує апетит і забезпечує тривале відчуття ситості. Для кращого ефекту під час споживання клітковини важливо пити багато води.

  2. Здоров’я серця
    Горошок містить магній, калій і кальцій, які знижують тиск і підтримують роботу серцево-судинної системи. Клітковина у складі продукту додатково зменшує ризик серцевих захворювань.

  3. Сильний імунітет
    100 г горошку дають близько 13% добової норми вітаміну С, а також вітамін Е, цинк та антиоксиданти. Це допомагає боротися з інфекціями й підтримувати захист організму, особливо взимку.

  4. Покращення зору
    Вітамін А у горошку підтримує гостроту зору й запобігає проблемам із очима.

  5. Стабільний рівень цукру
    Завдяки низькому глікемічному індексу та вмісту білків горошок сприяє поступовому підвищенню рівня цукру після їжі, допомагаючи уникнути частих перекусів.

Як використовувати зелений горошок
Цей продукт можна додати до салатів, супів чи гарнірів, обсмажити з цибулею або приготувати пасту для тостів. Зелений горошок зробить раціон не лише смачнішим, а й кориснішим.

Раніше ми повідомляли, ці три продукти згущують кров та провокують тромби: що виключити з раціону вже сьогодні?

Кардіологи пояснили, що не можна їсти вранці, якщо дбаєте про серце - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader