Ціни на м'ясо в Україні є досить стабільними, оскільки низький попит стримує подорожчання. Проте певні коливання можливі. Про це розповів аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Максим Гопка розповів у коментарі "УНІАН".
Максим Гопка заявив, що до кінця зими ціни на свинину можуть зрости, якщо будуть проблеми з електроенергією. Певне сезонне здешевлення може відбутися на початку весни.
"До кінця зими на вартість свинини впливатиме попит і те, чи будуть відключення світла. У разі відключень, виробникам доведеться покривати додаткові витрати, і вартість м’яса може зрости", - зазначив експерт.
Однак у квітні попит на свинину знову різко піде вгору через святкування Великодня, відповідно і цінники на м'ясо знову збільшуватимуться.
Водночас яловичина залишатиметься стабільно дорогою.
"Ціна на яловичину до весни точно не буде суттєво знижуватися, оскільки спостерігається зменшення поголів’я корів у господарствах населення, що загалом відображається і на забійній масі тварин в Україні в цілому", - додав Максим Гопка.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кіло ребер - 170 грн, а шашлик "дозрів" до 250: у супермаркетах обвалилися ціни на свинину.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, молоко може зникнути з раціону українців: експерти прогнозують дефіцит і рекордні ціни на молочні продукти.