У коробочках більше купувати не будете: як вибрати слабосолоний оселедець, і навіть з ікрою
У коробочках більше купувати не будете: як вибрати слабосолоний оселедець, і навіть з ікрою

У коробочках більше купувати не будете: як вибрати слабосолоний оселедець, і навіть з ікрою

Слабосолоний оселедець досить популярна закуска та інгредієнт для приготування салатів та інших страв.

Однак важливо знати, як правильно вибирати рибку, щоб не зіпсувати вечерю та не витратити гроші даремно.

Маринований оселедець, скріншот: YouTube

Вибираючи оселедець у магазині, краще брати рибину невеликого розміру, адже чим більше вона – то більше в ній шкідливих речовин.

Якщо ви "полюєте" за ікрою оселедця, слід запам'ятати, що у самців ніс вужчий і витягнутий, у самок він кругліший і помітно коротший.

Оселедець. Фото Instagram

Також слід знати, що у жіночих особин рівна спина, а черевце щільне і трохи провисає – це означає, що в ньому ікра.

Багатьох відлякують невеликі ушкодження на шкірі оселедця. Однак якщо шкірка трохи відійшла від філе, це означає, що риба не зіпсована, вона просто жирна.

Оселедець. Фото: скрін youtube

У оселедця, що довго пролежав на прилавку специфічний запах і колір і каламутні очі.

У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а спинка має бути пружною.

Оселедець, фото: кадр з відео
quot;

Якщо боїтеся купити пересолений оселедець, то він буде на дотик набагато щільніший за звичайний, а його хвіст часто буває дефомованим, тому краще уникайте таких варіантів.

Рибка також не повинна бути червоною, тому що це говорить про те, що вона погано просолена.

Раніше ми повідомляли, що отруїться на раз-два: як безпечно зібрати гриби і де цього не можна робити в жодному разі.

Джерело матеріала
loader