Те саме "Пташине молоко" з дитинства: як приготувати смачний десерт, рецепт
Те саме "Пташине молоко" з дитинства: як приготувати смачний десерт, рецепт

Те саме "Пташине молоко" з дитинства: як приготувати смачний десерт, рецепт

"Пташине молоко" – досить популярний десерт, що традиційно готується у вигляді бісквітного торта. Однак, щоб його приготувати, можна не "танцювати з бубном" навколо бісквіту, а зробити його на основі желе.

Так він матиме меншу калорійність і не зможе нашкодити вашій фігурі.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Таким варіантом приготування тортика поділилася фудблогерка Марічка Репецька на своїй сторінці Instagram.

Необхідні інгредієнти:

Білий шар:

  • 25 грам желатину+100 мл теплої води
  • 400 грам сметани
  • 3-4 ст. л. какао півсклянки цукру
  • 400 мл молока
  • 25 грам желатину+100 мл теплої води
  • півсклянки цукру

Шоколадний шар:

  • 25 г желатину+100 мл теплої води
  • 400 мл молока
  • півсклянки цукру
  • 3-4 ст. л. какао

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо білий шар.

До теплої води додамо желатин, перемішуємо, відставляємо на 10 хв. Сметану змішуємо із цукром.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Ставимо желатин у мікрохвильову піч на 30 сек. перемішуємо, з'єднуємо зі сметаною із цукром, перемішуємо до повного розчинення цукру. Заливаємо у форму, ставимо в холодильник до застигання.

Готуємо шоколадний шар.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

До теплої води додаємо желатин, перемішуємо, відставляємо на 10 хв. Молоко змішуємо з цукром та просіяним какао.

Ставимо желатин у мікрохвильову піч на 30 сек. перемішуємо, з'єднуємо з молоком із цукром та какао. Перемішуємо до повного розчинення цукру та однорідності. Заливаємо у форму поверх застиглого білого шару.

Пташине молоко. Фото скріншот з Instagram

Ставимо в холодильник до застигання. Приємного апетиту!

Нагадай про легендарне пісочне печиво з джемом до чаю за 30 хвилин: рецепт, який довго припадав пилом у шафі.

Раніше ми повідомляли, що на хліб більше не класти: рецепт шпротів у лаваші, які прикрасять будь-який стіл.

Джерело матеріала
loader
loader