У чому різниця між двома сторонами алюмінієвої фольги: знають не усі
У чому різниця між двома сторонами алюмінієвої фольги: знають не усі

У чому різниця між двома сторонами алюмінієвої фольги: знають не усі

Для того, щоб страви швидше готувалися, варто зважати на те, яка сторона фольги тримає тепло.

Ви дізнаєтеся:

У металевої фольги, яка використовується під час приготування їжі, є матова і глянцева сторони. Для того, щоб правильно використовувати такий предмет на кухні, варто знати, у чому різниця між двома сторонами алюмінієвої фольги і яка сторона фольги тримає тепло.

На YouTube-каналі Λsk Λbout Guide розповіли, яка сторона фольги має бути всередині під час запікання страви або використання фольги під час розморожування чогось.

"Якщо ви випікаєте щось чи розморожуєте, то матова сторона поглинатиме більше випромінювання тепла та відбиватиме менше інфрачервоного тепла, тоді як блискуча сторона відображатиме більше обох. Тому має сенс випікати та розморожувати матовою стороною догори", – зазначається у відео.

Водночас на YouTube-каналі Clever Hacks пояснили, що кожна сторона фольги має своє призначення, і залежно від того, який результат ви можете отримати, потрібно загортати їжу глянцевою або матовою стороною всередину.

"Є два способи використання фольги – блискучою стороною догори чи донизу. Одна сторона допомагає зберегти температуру їжі, а друга допомагає її знизити. Під час загортання продукту в фольгу матовою стороною назовні, а глянцевою – всередину, тепло може легко потрапляти всередину. Це корисно, наприклад, під час приготування картоплі – можна загорнути кожну картоплину глянцевою стороною фольги всередину і запекти. У такому разі картопля буде добре приготовлена і не підгорить", – зазначається у відео.

А якщо ви хочете загорнути у фольгу сандвіч, щоб взяти його на роботу, або їжу, яку ви плануєте покласти у холодильник, тоді потрібно загортати матовою стороною всередину, а глянцевою – назовні.

Дивіться відео про те, у чому різниця між двома сторонами алюмінієвої фольги:

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader