Просто і дуже смачно: рецепт картопляної запіканки з фаршем
Просто і дуже смачно: рецепт картопляної запіканки з фаршем

Просто і дуже смачно: рецепт картопляної запіканки з фаршем

Цю страву дуже просто приготувати. І її можна змінювати на свій смак.

Картопляна запіканка з фаршем — це така собі варіація на тему знаменитого пастушого пирога з Англії, який насправді не пиріг, а запіканка з картопляним пюре. Фокус розповість, як його приготувати.

Згідно з класичним рецептом, картоплю відварюють безпосередньо перед приготуванням запіканки, а потім роблять із неї пюре. Але цю страву можна приготувати, якщо у вас уже є готове пюре.

Картопляна запіканка з фаршем

Інгредієнти:

  • відварена картопля — 300 г;
  • м'ясний фарш — 400 г;
  • одна цибулина;
  • одна морквина;
  • твердий сир — 50 г;
  • вершки 22% -50 мл;
  • вершкове масло — 40 г;
  • рослинна олія, панірувальні сухарі, сушені прованські трави, сіль.

Морквину натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте. У великій сковорідці нагрійте олію та підсмажте цибулю з морквою на слабкому вогні. Додайте фарш і обсмажте. Посоліть і поперчіть. І дайте охолонути.

Варену картоплю перетворіть на пюре. Додайте гарячі вершки та 30 г розтопленого вершкового масла. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом, що залишилося, і присипте панірувальними сухарями. Викладіть половину картопляної маси та розрівняйте. Зверху розподіліть м'ясний фарш із цибулею та морквою. Знову викладіть шар картоплі, що залишилася. Розрівняйте і посипте тертим сиром. Духовку нагрійте до 210 °C. Готуйте запіканку протягом 15 хвилин.

Начинка такої запіканки стане в рази смачнішою, якщо її доповнити смаженими грибами, наприклад, печерицями, або гливами.

Читайте також:

Легко приготувати в духовці: рецепт смачного картопляного гратена

Рецепт смаженої картоплі: як вибирати, як нарізати та чим приправити

Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру

Джерело матеріала
loader
loader