Цю страву дуже просто приготувати. І її можна змінювати на свій смак.
Картопляна запіканка з фаршем — це така собі варіація на тему знаменитого пастушого пирога з Англії, який насправді не пиріг, а запіканка з картопляним пюре. Фокус розповість, як його приготувати.
Згідно з класичним рецептом, картоплю відварюють безпосередньо перед приготуванням запіканки, а потім роблять із неї пюре. Але цю страву можна приготувати, якщо у вас уже є готове пюре.
Картопляна запіканка з фаршем
Інгредієнти:
- відварена картопля — 300 г;
- м'ясний фарш — 400 г;
- одна цибулина;
- одна морквина;
- твердий сир — 50 г;
- вершки 22% -50 мл;
- вершкове масло — 40 г;
- рослинна олія, панірувальні сухарі, сушені прованські трави, сіль.
Морквину натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте. У великій сковорідці нагрійте олію та підсмажте цибулю з морквою на слабкому вогні. Додайте фарш і обсмажте. Посоліть і поперчіть. І дайте охолонути.
Варену картоплю перетворіть на пюре. Додайте гарячі вершки та 30 г розтопленого вершкового масла. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом, що залишилося, і присипте панірувальними сухарями. Викладіть половину картопляної маси та розрівняйте. Зверху розподіліть м'ясний фарш із цибулею та морквою. Знову викладіть шар картоплі, що залишилася. Розрівняйте і посипте тертим сиром. Духовку нагрійте до 210 °C. Готуйте запіканку протягом 15 хвилин.
Начинка такої запіканки стане в рази смачнішою, якщо її доповнити смаженими грибами, наприклад, печерицями, або гливами.
Читайте також:
Легко приготувати в духовці: рецепт смачного картопляного гратена
Рецепт смаженої картоплі: як вибирати, як нарізати та чим приправити
Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру