Дуже гарно смак доповнять волоські горіхи.
Шоколадна ковбаска - десерт з дитинства, смак якого пам'ятає кожний. Втім, мало хто готує його зараз - хоч у приготуванні солодка ковбаска нескладна.
Рецепт солодкої шоколадної ковбаски - на сайтіТСН.ua.
Інгредієнти:
- 400 г пісочного печива;
- 150 г цукру;
- 140 г вершкового масла;
- 100 мл молока;
- 100 г волоських горіхів;
- 2 ст. л. какао.
Приготування
1. У мисці з'єднайте масло, молоко, цукор і какао. Поставте суміш на водяну баню й помішуйте до розчинення цукру.
2. Поріжте ножем пісочне печиво так, щоб вийшла суміш крихти й невеликих шматочків.
3. Горіхи підсушіть на сковорідці, а потім - поріжте ножем. Додайте їх до подрібненого печива.
4. Тепер змішайте шоколадну суміш та печиво з горіхами. Дошку застеліть харчовою плівкою. Викладіть на неї отриману масу. Сформуйте ковбасу діаметром приблизно 5–6 см.
5. Поставте десерт на сім-вісім годин до холодильника.
- Цукерки "Рафаело" від Клопотенка: рецепт приготування в домашніх умовах
- Бабусин тертий пиріг з варенням: смачний пляцка з дитинства
- Аромат зими: рецепт традиційного віденського штрудля з яблуками і корицею