Картопляне пюре — це одне з найбільш очікуваних страв в щоденному раціоні українців. А сама картопля вважається дуже популярним овочем.
Але якщо ви хочете, щоб ваші страви з картоплею були ще смачнішими, варто спробувати цю геніальну ідею наступного разу, коли ви будете готувати картопляне пюре. Як пояснює кулінарна письменниця та розробниця рецептів Емма Лаперрук на сайті Food52, додавання солі та оцту в картопляне пюре — це простий спосіб зробити його більш насиченим і вишуканим без використання дорогих чи важкодоступних інгредієнтів. Вам не потрібне трюфельне масло чи свіжо натертий пармезан — усе, що вам потрібно, це трохи доброї старої солі та оцту!
Хоча додавання оцту в картопляне пюре може здатися дивним на перший погляд, це не так уже й нереально, якщо ви пробували картопляні чипси з сіллю та оцтом — які неймовірно смачні й викликають справжню смакову залежність. Простий рецепт від Лаперрук просто переносить ці смаки в кремову страву, яку ми ставимо на стіл замість хрустких чипсів.
Чому класичні картопляні чипси з сіллю та оцтом так люблять фанати? Додавання слабокислого оцту до такого крохмалистого овоча, як картопля, не тільки посилює смаковий профіль, але й допомагає пом'якшити клубні. Підійде простий, міцний оцет, наприклад, білий оцет або рисовий оцет, але слід уникати оцту з сильним ароматом, як бальзамічного, оскільки він може дати картоплі дивний післясмак.
Як пише Лаперрук, більшість кухарів солять картоплю лише один раз — коли її розминають або вже після того, як картоплю викладають у сервірувальну миску. Натомість вона закликає кухарів щедро солити воду під час варіння картоплі, потім додавати ще солі під час розминання, а пізніше посипати зверху морську сіль в пластівцях, коли страва готова.