Кращі за сухарики та чипси: давній рецепт українських "солоних пальчиків"
Кращі за сухарики та чипси: давній рецепт українських "солоних пальчиків"

Кращі за сухарики та чипси: давній рецепт українських "солоних пальчиків"

Цей снек точно відомий досвідченим українським господиням. Готувати його вкрай легко, і він абсолютно нічим не поступиться магазинним чипсам або сухарикам.24 Канал пропонує зберегти рецепт "солоних пальчиків" від порталу "Шуба".

Рецепт "солоних пальчиків"

  • Час: 1 година
  • Порцій: 5

Інгредієнти:
– 200 грамів картопляного пюре;
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 200 грамів вершкового масла (73%);
– 1 куряче яйце;
– 1/2 чайної ложки солі;
– сушений кмин – до смаку.

Приготування:

  1. Відваріть картоплю в підсоленій воді до м'якості, потім розімніть її товкачиком або збийте в блендері.

  2. Змішайте картопляне пюре з борошном, додайте розтоплене масло і сіль. Замісіть тісто, щоб воно стало еластичним.

  3. Розкачайте тісто до середньої товщини або сформуйте його в тонку ковбаску. Наріжте на шматочки у формі пластинок або пальчиків.

  4. Викладіть пальчики на деко і змастіть їх збитим яйцем. Посипте кмином або грубою сіллю. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Смачного!

Результат буде ідеальним: як зваритияйця без кипіння води.

Джерело матеріала
loader
loader