Які продукти скорочують тривалість життя: ця четвірка має зникнути з вашого дому
Які продукти скорочують тривалість життя: ця четвірка має зникнути з вашого дому

Які продукти скорочують тривалість життя: ця четвірка має зникнути з вашого дому

Довголіття залежить не лише від генетики чи фізичної активності. На тривалість життя також впливає те, що ми їмо.Фахівці з довголіття закликають уважніше ставитися до продуктів, які є на наших кухнях. Деякі з них здаються безпечними, але насправді шкодять здоров'ю, прискорюють старіння та можуть провокувати серйозні захворювання.Експерт з питань довголіття і дослідник "блакитних зон", де живуть довгожителі, Ден Бюттнер переконаний: не маючи під рукою продуктів, які шкодять вашому здоров'ю, ви обмежите їхнє споживання на 80%.Ця четвірка продуктів, на думку Бютнера, повинна зникнути з вашого дому в першу чергу.Солодкі безалкогольні напої. Вони містять велику кількість вільних цукрів , які є одним із факторів ризику ожиріння, а також діабету.Цукерки та солодощі. Велика кількість цукру провокує різкі перепади його рівня в крові, викликає апетит і переїдання. В результаті порушується ліпідний обмін, підвищується рівень холестерину в крові, виникає ризик розвитку атеросклерозу та серцево-судинних захворювань. Неприємним бонусом до цього йде зайва вага.Солоні закуски. Наприклад, солоні горішки, крекери, чипси, сухарики тощо. Вони містять велику кількість натрію і можуть спричинити підвищення кров'яного тиску, що дуже негативно впливає на здоров'я серцево-судинної системи. Крім того, можуть сприяти збільшенню ваги через високий вміст натрію, жирів та калорій.Оброблене м'ясо. Ковбаси, копченості проходять спеціальну обробку, де їх "збагачують" великою кількість солі, консервантів, смакових добавок. Після цього так звані "продукти високої обробки" потенційно можуть провокувати ракові захворювання, проблеми зі шлунково-кишковим трактом та серцем. Дослідження показують, що кожні 50 грамів обробленого м'яса підвищують ризик ішемічної хвороби серця на 18%.Споживання цих продуктів може бути безпечним, якщо вживати їх вряди-годи мінімальними порціями.

Джерело матеріала
loader
loader