Названо дешевий варіант переробки картоплі
Названо дешевий варіант переробки картоплі

Названо дешевий варіант переробки картоплі

Виробництво охолодженої картоплі з терміном зберігання 7-10 днів і пакованням 5-10 кг може бути цікавим для невеликого переробного цеху неподалік великих міст.

Таку думку висловив керівник компанії «Толсма Текнік» Олесь Капітанчук журналу «Садівництво по-українськи», пише Agrotimes.

«Цей охолоджений продукт, нарізаний на половинки, четвертинки, кубики, соломку фрі, кульки та будь-які варіанти нарізки, може бути актуальним для HoReCa і мереж супермаркетів», — пише він.

Охолоджені овочі — простіший та значно дешевший варіант переробки картоплі на відміну від замороженої фрі та чипсів. Порядок інвестицій у таке виробництво може складати сотні тисяч євро.

«Але у цьому напрямі є суттєвий нюанс — термін реалізації продукту, який без термічної обробки складає 7-10 днів, — зазначає експерт. — Якщо додати до лінії автоклав для термічної обробки, термін можна подовжити до трьох тижнів. Є варіанти обладнання з довготерміновою обробкою, яка дозволяє зберігати кінцевий продукт до 3 місяців. Тому планувати такий проєкт потрібно під відповідні ринки збуту».

Джерело матеріала
loader