Такі деруни подавай хоч на свято: особливий рецепт з сьомгою та вершками
Такі деруни подавай хоч на свято: особливий рецепт з сьомгою та вершками

Такі деруни подавай хоч на свято: особливий рецепт з сьомгою та вершками

Приготувати ці деруни бодай раз повинна кожна українська господиня. Цей рецепт настільки досконалий, що вартує уваги і під час святкових приготувань. 24 Канал пропонує приготувати деруни так, як рекомендує Haps.

Рецепт дерунів з сьомгою та вершками

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 1 цибулина;
– 1 яйце;
– 1 – 2 склянки борошна;
– сіль та перець – до смаку;
– олія для смаження;
– копчений лосось шматочками;
– густі кислі вершки (22%);
– кріп – до смаку.

Приготування:

  1. Почистіть картоплю та цибулю. Зверніть увагу: не тріть їх, а пропустіть через соковижималку. Отриману картопляно-цибульну масу вийміть з контейнера соковижималки та викладіть в миску.
  2. Сік, отриманий з картоплі та цибулі, залиште на кілька хвилин. За цей час крохмаль відділиться і осідатиме на дно. Потім злийте прозору рідину зверху і додайте осілий крохмаль до картопляної маси в мисці.
  3. Збийте яйце, за бажанням додайте пшеничне борошно, перемішайте, посоліть і поперчіть.
  4. Набирайте ложкою порції суміші, викладайте на розігріту олію і трохи розрівнюйте.
  5. Коли млинці підрум'яняться з одного боку, переверніть їх і обсмажте з іншого.
  6. Подавайте з шматочком лосося та вершками, прикрасьте гілочкою кропу.

Смачного!

Не треба ніякої ваги: як легко відмірятиборошно за допомогою ложки.

Джерело матеріала
loader
loader