Під час варіння сердець воду потрібно буде поміняти двічі.
Ситний і поживний салат із серця — страва, яка однаково добре доповнить як повсякденне меню, так підійде і для святкового столу. Своїм перевіреним рецептом поділилася кулінарна блогерка Ольга Головіна. Вона розповіла і показала, як приготувати шедевр всього з двох інгредієнтів.
Салат із сердець
Інгредієнти:
- свинячі серця – 1-2 шт;
- цибуля – 1 велика головка або 2 подрібненіші.
Для маринаду:
- цукор – 1 ч. л;
- сіль – 2/3 ч. л;
- оцет –60 мл;
- тепла вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно замаринувати цибулю. Для цього цибулини почистити, нарізати півкільцями, помістити в глибоку миску. Туди ж додати оцет, воду, сіль, цукор, усе перемішати й залишити на 1-2 години.
Серця промити, зрізати зайвий жир, жилки і все зайве, залити на 20-30 хвилин холодною водою, щоб відійшла кров. Злити воду, залити новою і варити в ній серця до кипіння, прибираючи піну. Коли вода закипить, злити її, налити нову і варити півтори години на маленькому вогні з лавровим листом і запашним перцем (на маленькому вогні)
Готові серця остудити, нарізати соломкою. З цибулі злити рідину, додати до порізаних сердець. Посолити й поперчити за смаком, заправити майонезом і перемішати.
Читайте також:
"Шуба", але не зовсім: рецепт шведського салату з оселедцем
Салат "Мімоза" зі скумбрією та сиром: рецепт смачної зимової страви
Розвантажувальне меню: рецепт легкого салату з гарбузом