Легку та поживну запіканку з броколі можна приготувати за мінімум часу. Вона підходить навіть тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів.Поєднання ніжного броколі та ароматної шинки - це справжнє відкриття, яке спокушає повертатися до нього знову і знову.Вона швидко готується, має мінімум вуглеводів і чудово підходить як для вечері, так і для обіду.Броколі - 1 головкаШинка - 200 гЦибуля ріпчаста - 1 шт.Часник - 2 зубчикиМасло вершкове 73% - 2 ст. л.Борошно пшеничне - 2 ст. л.Збиті вершки - 1 стаканВершковий сир (крем-сир) - 200 гСіль за смакомЧорний перець за смакомСир едам - 150 гПетрушка свіжа - для посипанняРозігрійте духовку до 180° C. Броколі ретельно очистіть і розділіть на суцвіття, при необхідності ще раз подрібніть. Наповніть каструлю водою так, щоб вона була приблизно на 1 см у висоту. Воду посоліть, нагрійте і тушкуйте броколі сім хвилин під закритою кришкою. Потім злийте і добре процідіть.Наріжте варену шинку соломкою, а цибулю та часник очистіть і дрібно наріжте.У каструлі розтоплюємо вершкове масло і спочатку обсмажуємо цибулю до прозорості. Додайте часник і трохи обсмажте, потім посипте його борошном і добре перемішайте.Влити в чашку збиті вершки і нагріти. Тепер по одній ложці додайте вершковий сир і помішуйте, поки він не розтане. Приправте соус сіллю, перцем і тертим мускатним горіхом.Помістіть броколі в злегка змащену маслом форму для запікання, викладіть на неї шинку і рівномірно полийте інгредієнти соусом. Поставте все в духовку і дайте запікатися 15 хвилин. Після закінчення цього часу посипте запіканку сиром і дайте запікатися п'ять-десять хвилин.Вийміть гратен з духовки, прикрасьте свіжою петрушкою.