Не день і не два: скільки можна зберігати майонез - більшість не здогадується
Не день і не два: скільки можна зберігати майонез - більшість не здогадується

Не день і не два: скільки можна зберігати майонез - більшість не здогадується

Експерти пояснили, що насправді впливає на термін зберігання майонезу.

Ключові відповіді на питання:

Домашній майонез має менш тривалий термін зберігання, ніж домашній, але конкретні умови залежать від виробника. Найкращий вихід, як зазначає Главред з посиланням на експертів ТСН, орієнтуватися на інформацію, зазначену на упаковці.

Як довго можна зберігати майонез?

Тривалість зберігання – у закритому вигляді майонез може залишатися придатним від 30 до 120 днів залежно від складу. Наприклад, класичний "Провансаль" зберігається 90 діб. Чим менше консервантів у складі, тим швидше майонез зіпсується.

При якій температурі необхідно зберігати майонез?

Оптимальна температура зберігання – зазвичай від 0°C до 10°C, хоча деякі соуси в м'якому пакованні можна зберігати до 18°C, але тоді їхній термін придатності скорочується.

Яке пакування майонезу краще?

Рекомендується купувати майонез у скляних банках з кришкою або в дойпаках із пластиковою кришечкою, які забезпечують герметичність.

До слова, раніше експерти пояснювали, чим відрізняється майонез від салатного соусу. Виявляється, що вони мають виразну різницю у смаку завдяки одній хитрості.

Більше корисних новин:

Що таке майонез?

Майонез - холодний яєчно-масляний соус. Спочатку був притаманний французькій кухні, звідки його запозичили практично всі розвинені народи світу. У сучасній кулінарії відомий по всьому світу, часто використовується як напівфабрикат для приготування інших страв, зокрема, запікання м'яса. В українській кухні відомий з XX століття, раніше фігурував під місцевою назвою жовток, наданою за основною складовою - жовтками курячих яєць.

Джерело матеріала
loader