Про що ви дізнаєтесь:
Якісні макарони виготовляють із твердих сортів пшениці. Вироби хоч і будуть коштувати значно дорожче, але при приготуванні не будуть перетворюватися на неїстівну жижу чи то на суцільний комок, навіть якщо ви їх переварите чи не додасте соус або масло.
Чим відрізняються цільнозернові макарони від макаронів із твердих сортів?
Як розповідають аграрії на Ютуб каналі ТСН, пшениця твердих сортів відрізняється своєю прозорістю. У м’яких сортах пшениці більше клейковини і крохмалю. Тверді сорти вважають менш калорійними, однак вони є дорожчими. Для прикладу, як розповідають у відео, тверду пшеницю продавали 8, 200 гривень за тону, а м’яка пшениця коштувала близько 6 тисяч гривень.
Макаронна промисловість України, говориться у відео, налаштувалася на виготовлення продукції саме з м’яких сортів пшениці, оскільки ціна "кусається" для більшості українців (макарони з твердих сортів практично у два рази дорожчі).
Як правильно обрати макарони
Мабуть, нема таких людей, які не люблять макарони, але мало хто може собі дозволити їсти їх часто. Люди, які утримуються від їх вживання, або постійно худнуть, або ж просто не вміють їх готувати.
Проте більшість дієтологів переконані, що кращого варіанту, як вироби з твердих сортів пшениці, просто не існує. Тут ціна говорить сама за себе, якщо не знаєте які макарони вибрати, то подивіться на їх ціну. Зрозуміло, що висока ціна не є гарантією якості, проте це суттєвий орієнтир.
Плюси макаронних виробів із твердих сортів
На жаль, хороші і якісні макарони дорожчі за прості сорти, але навіть враховуючи цей факт їх перевага незаперечна.
Якість макаронних виробів: як визначити
Якщо не вдаватися в цінову політику, то є кілька ознак, що допоможуть визначити якість виробу навіть за зовнішніми ознаками.
Якісні макарони продають лише в упаковці. Який виробник буде поставляти дорогі сорти без упаковки? Тому, коли ви бачите у відділах величезні коробки з макаронами, то не треба тішити себе ілюзією, що вони будуть високої якості.
Якщо ви бачите пачку, в якій половина макаронів заламана, то це вже ознака низької якості продукту.
В упаковці не має бути крихт. Якщо в пачці ви бачите не тільки зламані макарони, а макаронний пил, то про яку якість можна говорити?
Ніколи не купуйте макарони сірого кольору – це ознака неякісного виробу.
Зверніть увагу на склад продукту, якщо там вміст білка менше 10 грамів на 100 грамів продукту, то у вас в руках продукт, який приготували з суміші дорогого і дешевого борошна.
Це робиться для того, щоб здешевити виробництво, але програють на якості. За стандартами, норма білка - 12 грамі на 100 грамів продукту. Якщо цифра інша, то перед вам підробка, але аж ніяк не продукт із твердих сортів пшениці. Важливо пам’ятати, що чим нижчий вміст білка, тим гірша якість макаронів.
Вас може зацікавити:
Що таке ТСН?
ТСН (Телевізійна Служба Новин) — щоденна інформаційна телепрограма новин каналу "1+1" виробництва "1+1 Media". ТСН є однією з найпопулярніших програм новин в Україні. У грудні 2012 року програма встановила абсолютний рекорд, здобувши частку аудиторії 31,5 %. Це означає, що майже третина глядачів в Україні дивилася випуски ТСН, пише Вікіпедія.