Знайдеться у холодильнику: як швидко заповнити залізо в організмі - дієтолог
Знайдеться у холодильнику: як швидко заповнити залізо в організмі - дієтолог

Знайдеться у холодильнику: як швидко заповнити залізо в організмі - дієтолог

Дефіцит заліза часте явище, через що може погіршується самопочуття. Однак поповнити його в організмі легко, якщо знати, де найбільше заліза у їжі.

Ви дізнаєтесь:

Залізо – один із найважливіших мікроелементів для організму, адже воно необхідне для утворення гемоглобіну, транспортування кисню та підтримки енергії. Дефіцит заліза може призвести до втоми, слабкості та навіть анемії. Тому важливо знати, у яких продуктах залізо міститься у великій кількості.

Главред дізнався, що найбільше піднімає залізо, користуючись порадами дієтолога Галини Незговорової, яка розповіла в етері "Сніданок з 1+1", що краще їсти.

За її словами, для попередження розвитку анемії в першу чергу необхідно споживати м'ясо, печінку, субпродукти, рибу, нерафіновані рослинні олії, крупи та натуральні солодощі.

Якщо говорити про те, які фрукти та овочі містять багато заліза, то провідні позиції займає шпинат – один із лідерів серед зелених овочів, який містить до 2,7 мг заліза на 100 г. Крім того, він багатий на вітамін С, що допомагає засвоєнню заліза.

Броколі, капуста кейл, буряк та гарбузове насіння також багаті на залізо. Серед фруктів для поповнення запасів заліза найкраще обирати гранат, яблука, малину та полуницю.

Читайте також:

Хто така Галина Незговорова?

Галина Незговорова – дієтолог, гастроентеролог, нутриціолог, лікарка вищої категорії, яка має стаж роботи майже 30 років.

Лікарка проводить консультації і діагностику при порушеннях обміну речовин. Займається лікуванням хвороб шлунково-кишкового тракту – виразкової хвороби, гастриту, панкреатиту, нирок тощо.

Джерело матеріала
loader