Регулярне застосування цього методу допоможе підтримувати кухонні інструменти у відмінному робочому стані.
Якщо ви не маєте спеціальних пристосувань для заточування ножів, такий трюк допоможе вирішити проблему і нагострити інструмент. Цей метод особливо актуальний у ситуаціях, коли необхідно швидко відновити ріжучі властивості ножа. Розповідаємо, як нагострити ніж за допомогою підручних засобів.
Як заточити ніж за допомогою зубної пасти: корисний трюк
Треба взяти звичайну зубну пасту, яка має мікроскопічні абразивні часточки, саме вони відіграють найважливішу роль у процесі заточування. Перед початком процесу необхідно очистити ніж від забруднень, що забезпечить більш ефективний вплив абразивних речовин.
Зубну пасту необхідно нанести на ніж тонким шаром по всій поверхні леза з обох боків. Це забезпечить рівномірний вплив абразивних часточок на метал під час заточування.
Інструментом для заточування може бути будь-яка керамічна поверхня, підійде перевернута чашка чи тарілка. Цей посуд на відмінно впорається з функцією точильного каменю. Для посилення ефекту на керамічну поверхню наноситься суміш крупної солі та оцту, що створює додатковий абразивний шар.
Щоб добре нагострити ніж важливо дотримуватися кількох простих правил.
- Ніж треба рухати лише в одному напрямку – згори-вниз.
- Також варто підтримувати постійний кут нахилу леза до поверхні, що становить 20 градусів.
- Кількість рухів для кожного боку леза має бути однаковою, це допоможе забезпечити рівномірне заточування ножа.
Як варити розбиті та тріснуті яйця, щоб не витікав білок: кулінарні трюки, про які мало хто знає
Помиляються практично всі: як правильно натирати сир – корисний лайфгак
Як подовжити термін придатності свіжих овочів за 2 хвилини: про це майже ніхто не знає